Кажи ми какво търсиш, за да ти кажа какъв си

Кажи ми какво търсиш, за да ти кажа какъв си

Google обявиха, че през през последната година търсенето на “обява за работа” се е увеличило със 100% от 2020-а насам. Други търсения като “баланс между личен живот и работа”, “как се пише мейл след интервю” и “как се пише молба за напускане на работа” също са се увеличили. Което е напълно разбираемо и очаквано след всичко, което преживяхме в последните месеци. Но какво означава всъщност?

Че сега е моментът да си смениш работата? Че има повече работа? Че има повече кандидати? Че досега хората са търсели работа по друг начин и сега откриват интернет? Отговорът е “от всичко по малко”, включително последното. Пандемията ни накара да се замислим над някои неща, да си дадем сметка за това, което имаме, и това, което нямаме и да започнем да търсим. Тя накара няколко поколения хора (тези на 55 години) да променят навиците си и да започнат да използват все интернет за много повече неща, включително да търсят работа.

Някои се оказаха принудени да търсят нова работа, други разбраха, че животът е твърде кратък, за да правиш нещо, което не ти харесва. Но и в двата случая - ето ни тук. В платформата за търсене на работа. Какво ще намерим? От нас зависи, защото за да получиш правилния отговор, трябва да си задал правилния въпрос.

В този ред на мисли, нека ви разкажем как се създава профил в works.bg и как след това да използвате филтрите в търсачката за обяви. Самата регистрация отнема само няколко минути, а попълването на бъдещото ви CV е наистина лесно. След като го завършите (при въпроси, не се колебайте да се свържете с нас), можете не само бързо да кандидатствате по дадена обява, но и компаниите да ви изпращат покани за различни позиции. Спокойно, работодателите не виждат нито името, нито снимката ви (ако сте прикачили такава), а само уменията, които сте описали в профила си. Ако не ви се чака да ви открият, може да се разходите и сами из активните обяви за работа - колкото повече филтри приложите, толкова по-правилни обяви за вас ще ви излязат. Препоръчваме ви да ползвате филтрите, защото те ще спестят както вашето време, така и на работодателите, с които евентуално ще се срещнете. Успех!

Екипът на works.bg